Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Napoleońska zapiekanka z gorgonzolą

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 1 duży por,
  • 1 brokuł,
  • 5 dag margaryny,
  • 1,5 szklanki śmietany 18%,
  • 3 jajka,
  • gałka muszkatołowa,
  • 1 ser GorgonzolaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 1 papryka czerwona,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 5 dużych pieczarek.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 1 duży por,
  • 1 brokuł,
  • 5 dag margaryny,
  • 1,5 szklanki śmietany 18%,
  • 3 jajka,
  • gałka muszkatołowa,
  • 1 ser GorgonzolaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 1 papryka czerwona,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 5 dużych pieczarek.

Sposób przygotowania:

3/4 ciasta francuskiego wyłożyć na brytfankę i piec w gorącym piekarniku do zrumienia. Do gotującej i lekko osolonej wody wrzucić podzielony na różyczki brokół i gotować na małym ogniu około 10 minut. Por i pieczarki pokroić na średnie talarki i podsmażyć z margaryną na patelni. Paprykę pokroić w niedużą kostkę. Na ciasto rozłożyć por z pieczarkami, paprykę, rozsypać pokrojony ser, na to rozłożyć brokuły a na koniec wylać śmietanę połączoną ze szczyptą gałki muszkatołowej i jajkami. Na wierzchu ułożyć ukośnie paski pokrojonego ciasta francuskiego. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: