Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

Na naleśniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Na farsz:

Na sos:
  • pół szklanki przecieru pomidorowego
  • kostka rosołowa
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • szczypta ostrej papryki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Na farsz:

Na sos:
  • pół szklanki przecieru pomidorowego
  • kostka rosołowa
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • szczypta ostrej papryki

Sposób przygotowania:

1.Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić, utłuc tłuczkiem, wystudzić.
2.Cebulę posiekać, zrumienić na maśle.
3.Połączyć utłuczone ziemniaki ze zrumienioną cebulą i  rozdrobnionym przy pomocy widelca twarogiem, doprawić solą i pieprzem.
4.Z podanych składników przygotować  ciasto naleśnikowe, usmażyć naleśniki smarując patelnię  olejem.
5.Naleśniki smarować farszem i układać jeden na drugim jak tort. Owinąć tort naleśnikowy folią aluminiową i wstawić  do nagrzanego  do 180°C piekarnika. Piec ok.10 -15 minut.
6.W czasie, kiedy tort się  zapieka przygotować sos: wymieszać przecier ze śmietaną, mąką, masłem, zagotować  dodając sól, pieprz i ostrą paprykę.
7.Wyjęty z piekarnika tort naleśnikowy podawać pokrojony na porcje i polany sosem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: