Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • jajko i żółtko
  • 2 szklanki mleka
  • szklanka mąki
  • łyżeczka oleju do smażenia

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • jajko i żółtko
  • 2 szklanki mleka
  • szklanka mąki
  • łyżeczka oleju do smażenia

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Ubić trzepaczka do piany jajko i żółtko, ubijając dodawać mleko i mąkę. Ciasto powinno być gładkie i dobrze ubite. Odstawić  ciasto na 30 minut.
2.Usmażyć  cienkie naleśniki.
3.Bryndzę utrzeć widelcem ze śmietaną, dodać sól, pieprz, siekany koperek.
4.Posmarować naleśniki farszem serowym, zwijać  je w ruloniki, ułożyć na żaroodpornym półmisku i zapiec na chrupiąco w gorącym piekarniku lub na 2 - 3 łyżkach oleju na patelni.

Najnowsze komentarze