Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Naleśnikowe cebulaki

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Na naleśniki:
  • szklanka mąki,
  • szklanka mleka,
  • szklanka  gazowanej wody mineralnej,
  • szczypta soli. 

Do smarowania patelni:
  • łyżka oleju

Na farsz:

Do panierowania:
  • jajko
  • 3 łyżki tartej bułki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • szklanka mąki,
  • szklanka mleka,
  • szklanka  gazowanej wody mineralnej,
  • szczypta soli. 

Do smarowania patelni:
  • łyżka oleju

Na farsz:

Do panierowania:
  • jajko
  • 3 łyżki tartej bułki

Sposób przygotowania:

Wymieszać  składniki naleśników, odstawić ciasto na pół godziny, po czym usmażyć cienkie naleśniki  od czasu do czasu przecierając patelnię   umoczonym w oleju kawałkiem kuchennego papierowego ręcznika. Przygotować farsz: udusić na maśle  pokrojoną  na drobne piórka cebulę, pod koniec  doprawić solą i pieprzem,  dosmażyć pod przykryciem. Dodać starty parmezan i wymieszać farsz. Na każdym naleśniku  rozłożyć po trochu farszu, zwinąć jak krokiety. Rozgrzać na patelni  pół szklanki oleju. Każdy cebulak  maczać  najpierw w rozbitym z łyżką  wody jajku, następnie obtaczać w tartej bułce i smażyć  ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Najsmaczniejsze są cebulaki podawane na ciepło.

Najnowsze komentarze