Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Naleśniki ze szpinakiem i serem brie

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na naleśniki:
  • szklanka mleka,
  • szklanka wody gazowanej,
  • 2 jajka,
  • szklanka i 1/4 szklanki mąki.

Do smażenia:
  • łyżka oleju

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • szklanka mleka,
  • szklanka wody gazowanej,
  • 2 jajka,
  • szklanka i 1/4 szklanki mąki.

Do smażenia:
  • łyżka oleju

Na farsz:

Sposób przygotowania:

Z podanych składników przygotować ciasto, starannie zmiksować, odstawić i po 20 minutach usmażyć naleśniki smarując patelnię cienko olejem. Przygotować farsz :pokroić cebulę w kostkę, wraz z posiekaną drobno cebulą włożyć do garnka szpinak i podsmażać odparowując nadmiar wody, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony w drobną kostkę ser brie, pieprz do smaku. Mieszając doprowadzić do rozpuszczenia się sera. Dodać śmietanę i smażyć dalsze 5 minut. Należniki posmarować farszem szpinakowym, zwinąć w rulony, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posypać startym serem, zapiekać w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 10 - 15 minut.

Najnowsze komentarze