Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 30 PLN

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju+olej do smażenia
  • 20 dag białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego! twarogowego
  • 2 brykiety szpinaku mrożonego
  • 5 dag masła prawdziwego
  • 5 łyżek śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 30 ml białego wina wytrawnego
  • pieprz kolorowy do smaku
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju+olej do smażenia
  • 20 dag białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego! twarogowego
  • 2 brykiety szpinaku mrożonego
  • 5 dag masła prawdziwego
  • 5 łyżek śmietany
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 30 ml białego wina wytrawnego
  • pieprz kolorowy do smaku
  • sól

Sposób przygotowania:

Zrobić ciasto na naleśniki. Wodę,mleko,jajka i sól roztrzepać trzepaczką i wsypywać stopniowo mąkę. Wlać 2 łyżki oleju, wymieszać ciasto by było gładkie.Odstawić na 30 minut. W tym czasie ser biały rozgnieść widelcem lub zmiksować, dodać śmietanę. Roztopić masło na patelni, wrzucić brykiety szpinaku i podgrzewać.Czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę.Dodać go do szpinaku, wsypać bazylię,posolić,wlać białe wino wytrawne , oprószyć pieprzem kolorowym świeżo zmielonym i poddusić.Wymieszać z twarożkiem, ew.doprawić jeszcze do smaku. Na patelni usmażyć naleśniki (średniej grubości), na każdym rozsmarować trochę więcej niż czubatą łyżkę serka i zwinąć w rulony.Można podawać od razu lub ostudzić i pokroić w skośne kawałki. Lubią je nawet dzieci.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: