Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • szklanka mąki
  • 2 szklanki mleka
  • jajko
  • szczypta soli
  • masło lub margaryna do smażenia
  • 250 g żółtego sera w plastrachSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego! sera Massdam
  • słoik pomidorów smażonych w oleju
  • pęczek szczypiorku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • szklanka mąki
  • 2 szklanki mleka
  • jajko
  • szczypta soli
  • masło lub margaryna do smażenia
  • 250 g żółtego sera w plastrachSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiŻyczymy smacznego! sera Massdam
  • słoik pomidorów smażonych w oleju
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Z mąki, mleka,jajkai soli zrobić ciasto na naleśniki. Usmażyć a maśle. Pomidory odsączyć z oleju. Na każdym (najlepiej jeszcze ciepłym) naleśniku rozłożyć plastry sera, a na serze rządek pomidorów. Zrolować i po kolei wykładać nimi brytfankę. Wierzch naleśników wyłożyć plasterkami żółtego sera i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Zapiekać ok 10-15 min. w temperaturze 180 st.C w rozgrzanym piekarniku.
W wersji "ekonomicznej" żółty ser i szczypiorek można zastąpić plasterkami serka topionego ze szczypiorkiem!!!
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: