Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na naleśniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • szklanka gazowanej wody
  • łyżka oliwy
  • 2 jajka

Na farsz:

Do podsmażenia naleśników:
  • 2 łyżki oleju lub oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • 1,5 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • szklanka gazowanej wody
  • łyżka oliwy
  • 2 jajka

Na farsz:

Do podsmażenia naleśników:
  • 2 łyżki oleju lub oliwy

Sposób przygotowania:

1.Zmiksować wszystkie składniki  na ciasto naleśnikowe i na patelni bez smarowania usmażyć  naleśniki i układać po usmażeniu na odwróconym dnem do góry talerzu.
2.Przygotować farsz: pieczarki pokroić w plasterki, ser i szynkę w cieniutkie paseczki.
3.Na maśle podsmażyć posiekane dymki ,dodać pieczarki i smażyć, aż odparuje sok.
4.Do lekko ostudzonych  pieczarek dodać szynkę i ser, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
5.Na każdy naleśnik nakładać porcję farszu, zwijać naleśniki  w rulony i podsmażać na oleju lub oliwie z każdej strony na rumiano.

Najnowsze komentarze