Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 1,25 szklanki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • oliwa,
  • paczka mrożonego szpinaku,
  • 25 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 4 ząbki czosnku,
  • świeżo zmielony pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1,25 szklanki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • oliwa,
  • paczka mrożonego szpinaku,
  • 25 dag sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 4 ząbki czosnku,
  • świeżo zmielony pieprz.

Sposób przygotowania:

Rozbełtać jajka w mleku. Wsypać mąkę i wyrobić na gładką, płynna masę. Natłuścić delikatnie rozgrzaną patelnię. Wlewać ostrożnie ciasto często je mieszając. Smażyć aż ciasto będzie odchodzić od brzegów patelni. Wtedy odwrócić i powtórnie smażyć.

Rozmrozić szpinak i dusić na małym ogniu. Pokroić ser w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku. Doprawić do smaku pieprzem. Dusić wszystko 5 minut. Wyłożyć farsz na naleśniki. Złożyć je w kopertę. Podawać.

Najnowsze komentarze