Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 20 dag mąki gryczanej
  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • szczypta soli
  • łyżka roztopionego masła

Na farsz:
  • 1 kg leśnych grzybów
  • cebula
  • cała czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka śmietany 30-proc.
  • 100-gramowe opakowanie serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • szczypta vegety
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 20 dag mąki gryczanej
  • 3 jajka
  • szklanka mleka
  • szczypta soli
  • łyżka roztopionego masła

Na farsz:
  • 1 kg leśnych grzybów
  • cebula
  • cała czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka śmietany 30-proc.
  • 100-gramowe opakowanie serka topionegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowySer topiony Z borowikamiSer topiony Z borowikamiSer topiony Z ziołamiSer topiony Z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • szczypta vegety
  • 2 łyżki siekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

1 Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, odstawić na 30 minut, po czym usmażyć cienkie naleśniki.
2.Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki, ugotować, odsączyć.
3.Cebulę posiekać, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać  odsączone grzyby i smażyć kilka minut mieszając i doprawiając solą i pieprzem. Dodać śmietanę i dalej smażyć, aż sos zgęstnieje.
4.Do grzybów dodać  posiekany  w kostkę  miąższ czerwonej papryki, chwilę  jeszcze podgrzewać.
5.Smarować naleśniki farszem, zwijać, ułożyć w żaroodpornym  naczyniu, na wierzchu poukładać pokrojony w kostkę topiony ser. W piekarniku nagrzanym do 180°C zapiekać  naleśniki 5 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: