Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Naleśniki z farszem cukiniowo- serowym

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • szklanka mąki,
  • szklanka piwa,
  • szklanka mleka,
  • 2 jaja,
  • łyżka oleju,
  • sól,
  • łyżka masła i łyżka oleju do posmarowania naczynia do zapiekania

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • szklanka mąki,
  • szklanka piwa,
  • szklanka mleka,
  • 2 jaja,
  • łyżka oleju,
  • sól,
  • łyżka masła i łyżka oleju do posmarowania naczynia do zapiekania

Na farsz:

Sposób przygotowania:

Zmiksować  składniki  ciasta naleśnikowego, odstawić  na 30 minut, po czym usmażyć na patelni cienkie naleśniki. Przygotować farsz: na mieszance masła i oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojony boczek i chwilę razem smażyć. Obraną ze skórki cukinię pokroić w cienkie paseczki i dodać  do usmażonego boczku, 5 minut  razem podsmażać, dodać bryndzę oraz serek, dokładnie wymieszać farsz. Posmarować farszem usmażone naleśniki, zawijać w chusteczkę, ułożyć w  posmarowanym masłem i olejem naczyniu żaroodpornym, posypać startym parmezanem i zapiekać 10 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku.

Najnowsze komentarze