Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

1. Przygotować luźne ciasto z wody, mleka, mąki, jajka, szczypty soli. Usmażyć je na minimalnej ilości oliwy.
2. Zetrzeć ser by było go ponad szklankę i zmieszać z wyciśniętym czosnkiem, ziołami, posiekaną natką.
3. Nakładać farsz serowy na usmażone naleśniki, zwijać ściśle, maczać w rozbełtanych 2 jajkach i tartej bułce. Smażyć przewracając na oliwie aż będą całe chrupkie i złociste.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Ser Cathare dumnie nosi krzyż Katarów (średniowiecznej grupy religijnej mieszkającej w okolicach Carcassonne). Krzyż jest pięknie naniesiony na wierzch sera. Kształt ma płaskiego dysku pokrytego węglowym popiołem.

Dobrze dojrzały Cheddar jest twardym, naturalnym serem. Jest on produkowany w kształcie bębna o średnicy ok. 35cm, z naturalną skórką, owijany w delikatną ściereczkę. Zazwyczaj Cheddar przybiera kolor od białego do bladożółtego.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: