Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 3 jajka
  • szczypta soli

Na nadzienie:
  • 2 opakowania sera ziołowego (łącznie 20 dag)

Na sos:

Do posmarowania naczynia do zapiekania:
  • 1 łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 3 jajka
  • szczypta soli

Na nadzienie:
  • 2 opakowania sera ziołowego (łącznie 20 dag)

Na sos:

Do posmarowania naczynia do zapiekania:
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Wymieszać składniki ciasta, odstawić na 30 minut, po czym usmażyć naleśniki. 
2.Roztopić masło, dodać mąkę i pod¬grzać, ciągle mieszając. Dolewać powoli zimne mleko, energicznie mieszając. Gotować sos 10 minut, nie przerywając mieszania. Doprawić beszamel do smaku pieprzem i gałką muszkatołową. 
3.Naleśniki posmarować serem ziołowym, zrolować, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Zalać beszamelem i posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 180 st.C, aż wierzch nabierze jasnozłotego  koloru.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: