Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Naleśniki z różnościami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Na naleśniki:
  • szklanka mąki,
  • 2 szklanki mleka (może być pół na pół z wodą gazowaną),
  • 2 jaja,
  • łyżka oleju do smażenia

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • szklanka mąki,
  • 2 szklanki mleka (może być pół na pół z wodą gazowaną),
  • 2 jaja,
  • łyżka oleju do smażenia

Na farsz:

Sposób przygotowania:

Zmiksować  składniki ciasta naleśnikowego, odstawić na 20 minut, po czym  smarując od czasu patelnię olejem, usmażyć naleśniki. Szpinak rozmrozić, odcedzić nadmiar wody. Ugotować jaja na twardo, ostudzić, obrać  i posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem i pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni oliwę, dodać posiekaną cebulę, zeszklić, dodać odsączony szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pomidory, fetę, posiekane jaja, wymieszać, doprawić  solą, pieprzem i startą gałkę muszkatołową. Na usmażonych  naleśnikach układać po trochu  farszu, składać  w chusteczkę, układać jeden obok drugiego na półmisku do zapiekania, posypać  startym żółtym serem wymieszanym z siekanymi orzechami i zapiekać  15 minut w piekarniku  nagrzanym do  180 st C.

Najnowsze komentarze