Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • ok.1 kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków
  • 4 - 5 plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 3/4 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • średnia cebula
  • 2 łyżki tartej bułki
  • łyżeczka masła do posmarowania naczynia do zapiekania

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ok.1 kg ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków
  • 4 - 5 plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 3/4 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • średnia cebula
  • 2 łyżki tartej bułki
  • łyżeczka masła do posmarowania naczynia do zapiekania

Sposób przygotowania:

1.Podsmażyć kostki boczku, dodać posiekaną drobno cebulę, dodać wraz z jajkami do przeciśniętych przez praskę ziemniaków, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
2.W posmarowanym  masłem i wysypanym tartą bułką naczyniu żaroodpornym ułożyć masę ziemniaczaną, wygładzić wierzch i poukładać na nim plasterki żółtego sera.
3.W nagrzanym do 180 st. C piekarniku zapiekać babkę około 30 minut. Doskonale smakuje z dodatkiem keczupu lub pikantnej surówki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: