Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 30 PLN


Na sos:
  • opakowanie jogurtu greckiego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • szczypta mielonej słodkiej papryki
  • ząbek czosnku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • opakowanie jogurtu greckiego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • szczypta mielonej słodkiej papryki
  • ząbek czosnku
  • szczypta ziół prowansalskich
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Brokuł podzielić na małe cząstki, wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i ugotować na wpół twardo. Osączyć dokładnie.
2.Fetę pokroić w kostkę.
3.Papryki po umyciu , osuszeniu  oraz usunięciu gniazd nasiennych pokroić w cienkie paski.
4.Na dużym okrągłym półmisku ułożyć cząstki brokułu, na nim wysypać kostki fety, na nich ułożyć   paski obu papryk, wszystko lekko posolić .
5.Przygotować sos: wymieszać  jogurt z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę  ząbek czosnku, sól, słodką  paprykę i zioła prowansalskie.
6.Sosem polać sałatkę  i po 30 minutach  podawać.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta

Najnowsze komentarze