Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • kawałek piersi indyczej wagi 60 - 70 dag
  • ćwierć łyżeczki suszonego estragonu i tyleż majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła i łyżka oliwy lub oleju

Na farsz:
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 15 dag pieczarek
  • 2 kromki pumpernikla
  • szklanka rosołu warzywnego z kostki
  • jajko
  • 0,75 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • kawałek piersi indyczej wagi 60 - 70 dag
  • ćwierć łyżeczki suszonego estragonu i tyleż majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła i łyżka oliwy lub oleju

Na farsz:
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 15 dag pieczarek
  • 2 kromki pumpernikla
  • szklanka rosołu warzywnego z kostki
  • jajko
  • 0,75 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

1.Zrobić ostrym nożem głębokie nacięcie w mięsie, formując  w nim kieszeń. Umyć je, osuszyć, posypać solą  i pieprzem oraz mieszanką estragonu i majeranku.
2.Pumpernikiel drobno pokruszyć.
3.Posiekaną  drobno  cebulę i  czosnek  nie rumieniąc podsmażyć na łyżce masła, dodać pokrojone drobno pieczarki i smażyć, aż  odparuje większość sosu. Dodać pokruszony pumpernikiel, odrobinę rosołu warzywnego. Ostudzić, dodać  jajko, ser i posiekaną zieloną pietruszkę, doprawić  farsz solą i pieprzem.
4.Napełnić  farszem kieszeń w mięsie, zeszyć białą bawełnianą nicią lub spiąć wykałaczkami.
5.Rozgrzać masło z oliwą  lub olejem, zrumienić mięso, włożyć  do brytfanny, skropić  pozostałym rosołem  i piec około godziny w temperaturze 180 st. C  lekko okryte arkuszem folii aluminiowej.
Podawać na gorąco z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub kaszą gryczaną. Doskonałe również na zimno, pokrojone w cienkie plasterki.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: