Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Nadziewane kalmary

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • < 100 PLN

  • 200 g sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego! np. picon,
  • 200 g kiełbasek chorizo,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 10 małych kalmarów,
  • 1 puszka pomidorów,
  • chili,
  • oliwa z oliwek,
  • 1/2 papryki czerwonej,
  • sól.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 200 g sera pleśniowegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon BleuValbon BleuValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Valbon BrieValbon BrieŻyczymy smacznego! np. picon,
  • 200 g kiełbasek chorizo,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 10 małych kalmarów,
  • 1 puszka pomidorów,
  • chili,
  • oliwa z oliwek,
  • 1/2 papryki czerwonej,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Kalmary oczyścić i oddzielić macki od odwłoka. Kiełbaski chorizo i ser pokroić w grube plastry i nadziewać nimi kalmary. Spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Dodać pomidory z puszki i kalmary. Całość doprawić chili i solą. Smażyć kalmary aż będą dość miękkie.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze