Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • Po 10 sztuk muszli conchiglioni na osobę
  • 50 dag mielonego z indyka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sos boloński ze słoika
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki oliwy
  • po szczypcie suszonej bazylii i oregano
  • pieprz, sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Po 10 sztuk muszli conchiglioni na osobę
  • 50 dag mielonego z indyka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sos boloński ze słoika
  • pół szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki oliwy
  • po szczypcie suszonej bazylii i oregano
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować al dente, przelać zimną wodą, odstawić  do ostygnięcia.
2.Rozgrzać oliwę, dodać  pokrojoną drobno cebulę,  po chwili  dorzucić  mielone mięso i przeciśnięte przez praskę czosnek, podsmażając doprawić solą i  pieprzem, bazylią i oregano.
3.Część sosu bolońskiego wlać na dno naczynia żaroodpornego, resztę dodać do przygotowanego mięsnego farszu.
4.Muszle  napełniać  farszem mięsnym, układać w naczyniu na warstwie sosu.
5.Muszle zapiekać 20 minut w temperaturze 180°C .Następnie posypać muszle startym serem i jeszcze 10 minut zapiekać.

Najnowsze komentarze