Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • opakowanie muszli makaronowych
  • pęczek szczypiorku
  • łyżka posiekanego świeżego tymianku
  • 15 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • 2 - 3 łyżki jogurtu lub śmietany
  • łyżka masła do posmarowania półmiska żaroodpornego i 2 łyżki masła do poukładania na muszlach
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie muszli makaronowych
  • pęczek szczypiorku
  • łyżka posiekanego świeżego tymianku
  • 15 dag półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!
  • 2 - 3 łyżki jogurtu lub śmietany
  • łyżka masła do posmarowania półmiska żaroodpornego i 2 łyżki masła do poukładania na muszlach
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Makaron ugotować  według przepisu na opakowaniu, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową i ostudzić.
2.Twaróg rozgnieść widelcem, dodać śmietanę  lub jogurt w takiej ilości, aby masa była dość  rzadka, dodać posiekany szczypiorek i tymianek.
3.Nakładać twarogową masę  do muszli. Ułożyć je w posmarowanym  masłem  żaroodpornym naczyniu, na każdej muszli ułożyć wiórek masła.
4.W piekarniku nagrzanym  do temperatury 180 °C zapiekać  muszle  15 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: