Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Muszle faszerowane cukinią i fetą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 20 muszli conchiglioni
  • pół opakowania sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki krojonych zielonych oliwek
  • pół cukinii
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka posiekanego świeżego oregano
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 20 muszli conchiglioni
  • pół opakowania sera FetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki krojonych zielonych oliwek
  • pół cukinii
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka posiekanego świeżego oregano
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ugotować w osolonym wrzątku muszle, odsączyć  je a następnie umieścić na talerzu i skropić  2 łyżkami oliwy.
2.Na patelni rozgrzać  pozostałą oliwę, dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić, dodać cukinię pokrojoną  w małą kostkę  i smażyć 3 minuty doprawiając solą i pieprzem.
3.Do cukinii dodać posiekaną fetę oraz oregano, dokładnie wymieszać farsz.
4.Farszem napełnić muszle i podawać jako zimną  przekąskę.

Najnowsze komentarze