Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 30 dag dużych muszli
  • 50 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
  • cukinia
  • dymka z zielonym szczypiorem
  • pokrojone pomidory w puszce
  • 2 łyżki masła
  • kminek
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • zielona natka z pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag dużych muszli
  • 50 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
  • cukinia
  • dymka z zielonym szczypiorem
  • pokrojone pomidory w puszce
  • 2 łyżki masła
  • kminek
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • zielona natka z pietruszki

Sposób przygotowania:

1.Ugotować muszle al dente we wrzątku z solą i odrobiną oliwy.
2.Cukinię i dymkę ze szczypiorem umyć i posiekać.
3.Rozgrzać masło na patelni i dodać posiekane warzywa. Poddusić nie rumieniąc. Odstawić.
4.Dodać zawartość patelni do twarogu i wymieszać. Doprawić do smaku kminkiem oraz świeżo zmielonym pieprzem.
5.Napełnić muszle farszem.
6.Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Wlać pomidory z puszki. Ułożyć muszle i polać wszystko oliwą.
7.Rozgrzać piekarnik do 190 ° C i wstawić naczynie przykryte folią aluminiową. Piec 25 minut. Podawać zapiekankę posypaną posiekaną zieloną pietruszką.

Najnowsze komentarze