Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 40 dag świeżego  szpinaku,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3 łyżki masła,
  • pól łyżeczki startej gałki muszkatołowej,
  • pół szklanki śmietany 18-proc.,
  • 25 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!(najlepiej tłustego),
  • całe opakowanie makaronu muszelki,
  • sól,
  • pieprz.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag świeżego  szpinaku,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki oleju,
  • 3 łyżki masła,
  • pól łyżeczki startej gałki muszkatołowej,
  • pół szklanki śmietany 18-proc.,
  • 25 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette ze szczypiorkiem i cebulkąAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyŻyczymy smacznego!(najlepiej tłustego),
  • całe opakowanie makaronu muszelki,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

1. Szpinak umyć, odsączyć, przesiekać.
2. Rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę razem smażyć, dodać szpinak i masło. Dusić, aż szpinak nieco odparuje. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlać śmietaną i dodać połowę pokruszonego twarogu. Mieszając razem zagrzać.
3. Ugotować makaron według przepisu, odcedzić, wymieszać z sosem, po wierzchu posypać pozostałym serem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: