Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w łupinach gotować około 10 min od zawrzenia. Ostudzić, obrać, pokroić w plastry. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, wyłożyć częścią plasterków ziemniaków. Na oleju podsmażyć obraną i drobno posiekaną cebulę, włożyć mięso, wymieszać, razem dusić, dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Mięso wyłożyć na ziemniaki, przykryć następną warstwą ziemniaków. Jogurt dokładnie wymieszać z jajami, doprawić solą i pieprzem, zalać ziemniaki z mięsem. Posypać wierzch serem. Zapiekać do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a masa dokładnie ścięta, czyli około pół godziny, w dość gorącym piekarniku.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gouda
Gouda jest produkowana obecnie w skali światowej z wykorzystaniem technologii podobnej do tej, którą stosuje się do wytwarzania sera Edam. Ser Gouda jest uważany za jeden z najlepszych serów na świecie.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: