Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN



Do przybrania listki melisy i zielone bezpestkowe winogrona.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player



Do przybrania listki melisy i zielone bezpestkowe winogrona.

Sposób przygotowania:

Żelatynę zalać 5 łyżkami wrzącej wody i mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Wystudzić nie dopuszczając do jej ścięcia się. W malakserze wymieszać na gładką masę serek homogenizowany, roquefort i śmietanę, dodać rozpuszczoną i oziębiona żelatynę i dokładnie wymieszać.

Ogórka obrać, wyciąć pestki, jeśli są wyraźne, pokroić na kawałki i włożyć do malaksera. Na chwilę włączyć, ale nie dopuścić do tego, aby ogórek nadmiernie się rozdrobnił. Powinny być widoczne maleńkie kawałeczki. Doprawić mus solą, pieprzem i ostrą przyprawą.

Salaterkę, najlepiej kwadratową lub prostokątną wyłożyć dokładnie folią do żywności, przełożyć do niej mus i wstawić do lodówki na 12 godzin. Zastygnięty mus dzięki folii będzie nam łatwo wydobyć i wyłożyć do góry dnem na półmisek. Folię po wyjęciu usunąć. Wierzch musu przybrać listkami melisy i winogronami.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: