Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Morszczuk ze szpinakiem

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 2 filety z morszczuka,
  • 30 dag szpinaku,
  • 6 ząbków czosnku,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 3 łyżki startego ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżka bułki tartej,
  • pieprz,
  • sól,
  • tymianek.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 filety z morszczuka,
  • 30 dag szpinaku,
  • 6 ząbków czosnku,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 3 łyżki startego ostrego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżka bułki tartej,
  • pieprz,
  • sól,
  • tymianek.

Sposób przygotowania:

Ze szpinaku oberwać liście, obgotować  je 3 minuty, odcedzić i poszatkować. Dodać posiekany czosnek, masło, śmietanę, posolić, popieprzyć i zasmażyć. Filety oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Naczynie do zapiekania posmarować olejem posypać bułką tartą. Wyłożyć filety, a na nie szpinak.

Zapiekać 25 minut w temperaturze 200*C, posypać serem i zapieć jeszcze 5 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze