Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 30 PLN

  • 1 puszka moreli w syropie(450 g),
  • 30 dag niekwaśnego serka homogenizowanegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 6 łyżek cukru pudru,
  • pół szklanki śmietanki 30-proc.,
  • kawałek laski wanilii lub cukier wanilinowy,  
  • 1 opakowanie deserowej galaretki wiśniowej lub agrestowej.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 puszka moreli w syropie(450 g),
  • 30 dag niekwaśnego serka homogenizowanegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!,
  • 6 łyżek cukru pudru,
  • pół szklanki śmietanki 30-proc.,
  • kawałek laski wanilii lub cukier wanilinowy,  
  • 1 opakowanie deserowej galaretki wiśniowej lub agrestowej.

Sposób przygotowania:

Rozpuścić galaretkę według przepisu, jednak biorąc o jedną trzecią mniej wody. Odstawić do schłodzenia. W tym czasie morele pokroić w kostkę, pozostawiając kilka w całości do dekoracji. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę ubić.

Dodać wraz z posiekaną wanilią lub cukrem wanilinowym do utartego twarogu, delikatnie wymieszać. Dodać do masy pokrojone morele i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do szklanej misy lub do kilku szklanych pucharków, wierzch polać zastygającą galaretką, przybrać całymi morelami. Oziębić  w lodówce.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: