Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

  • 2 łyzeczki zmielonej kawy espresso,
  • 1 szklnaka wrzącej wody(250 ml),
  • Pół szklanki słodkiego wina marsala,
  • 250 g podłużnych biszkoptów,
  • 300 ml gęstej śmietany kremówki,
  • 1/4szklanki cukru pudru,
  • 500 g serka mascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiŻyczymy smacznego!,
  • Tabliczka gorzkiej czekolady,

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 łyzeczki zmielonej kawy espresso,
  • 1 szklnaka wrzącej wody(250 ml),
  • Pół szklanki słodkiego wina marsala,
  • 250 g podłużnych biszkoptów,
  • 300 ml gęstej śmietany kremówki,
  • 1/4szklanki cukru pudru,
  • 500 g serka mascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiŻyczymy smacznego!,
  • Tabliczka gorzkiej czekolady,

Sposób przygotowania:

Zalać kawęwrzącą wodą,odstawić na 2 minuty,az się zaparzy. Zmieszaj kawę z winem.Studź 10 minut. W głębokim naczyniu ułóż pojedyńczą warstwę biszkoptów, polej mieszanką kawy i wina. W misce ubić śmietanęz cukrem pudrem i przełoż do dużego naczynia. Dodać ser. Delikatnie wymieszać. Na biszkoptach ułóż warstwę masy.Następne biszkopty zanurz na chwilę w kawie z winem i ułóż następną warstwę.Przykryj  je kolejną warstwą masy serowej. Powtarzać czynności,aż do wyczerpania składników. Zakończ warstwą masy serowej,posypać wiórkami czekolady. Wstawić do lodówki na noc.
Edytuj przepis

Zobacz także:

Najnowsze komentarze