Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Młoda kapustka do ziemniaczków

Dodany , autor slonce

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 1 kg młodej kapusty
  • 1 puszka fasoli konserwowej czerwonej
  • 1 cebula
  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • olej do smażenia
  • 1 duży serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąŻyczymy smacznego! śmietankowy
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1 kg młodej kapusty
  • 1 puszka fasoli konserwowej czerwonej
  • 1 cebula
  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • olej do smażenia
  • 1 duży serek topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąŻyczymy smacznego! śmietankowy
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

1.Cebulę, mięso kroimy w kosteczkę.
2.Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy mięso, dusimy do miękkości. Podlewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy z wywarem.
3.Kapustę szatkujemy w średniej wielkości kawałki dorzucamy do miękkiego mięsa. Dusimy, dodajemy przecier i fasolę wraz z zalewą.
4.Gdy kapusta zmięknie doprawiamy do smaku, wsypujemy natkę pietruszki i gotujemy jeszcze około 5 minut.
5.Podajemy do ziemniaczków.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: