Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 kostki mrożonego mintaja lub 4 porcje filetów
  • 2 marchew
  • pół selera
  • czerwona cebula
  • pół czerwonej papryki
  • pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki oleju
  • 4 plastry żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanej bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 kostki mrożonego mintaja lub 4 porcje filetów
  • 2 marchew
  • pół selera
  • czerwona cebula
  • pół czerwonej papryki
  • pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki oleju
  • 4 plastry żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanej bazylii

Sposób przygotowania:

1.Rozmrożoną rybę skropić sokiem cytrynowym
2.Marchew, selera, cebulę oraz uprzednio obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę  pomidora podsmażać 15 minut  na 2 łyżkach oleju. Dodać czosnek, bazylię, sól i pieprz.
3.Na posmarowanym olejem żaroodpornym półmisku ułożyć kawałki ryby, na nich ułożyć podsmażone warzywa i zapiekać 20 minut  w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.
4.Na każdym kawałku ryby ułożyć plasterki żółtego sera i zapiekać 7 minut.

Najnowsze komentarze