Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Minestrone

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • < 50PLN

  • 3 marchewki,
  • 3 łodygi selera naciowego,
  • 3 nieduże cebule,
  • 2 średnie ziemniaki,
  • pół puszki fasoli szparagowej lub 15 dag świeżej,
  • 3 niewielkie cukinie,
  • ćwiartka niedużej kapusty,
  • 1/3 szklanki oliwy,
  • 3 łyżki masła,
  • pół łyżeczki suszonej bazylii,
  • ćwierć łyżeczki suszonego rozmarynu,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 puszka małej białej fasolki konserwowej,
  • sól, pieprz,
  • 4 łyżki startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 puszka włoskich pomidorów w soku.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 marchewki,
  • 3 łodygi selera naciowego,
  • 3 nieduże cebule,
  • 2 średnie ziemniaki,
  • pół puszki fasoli szparagowej lub 15 dag świeżej,
  • 3 niewielkie cukinie,
  • ćwiartka niedużej kapusty,
  • 1/3 szklanki oliwy,
  • 3 łyżki masła,
  • pół łyżeczki suszonej bazylii,
  • ćwierć łyżeczki suszonego rozmarynu,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 puszka małej białej fasolki konserwowej,
  • sól, pieprz,
  • 4 łyżki startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego! ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1 puszka włoskich pomidorów w soku.

Sposób przygotowania:

Marchew i łodygi selera pokroić w nieduże kawałki, ziemniaki w plasterki, cebule posiekać, cukinię pokroić w dużą kostkę, kapustę poszatkować. W dużym garnku podgrzać oliwę z masłem, podsmażyć w niej na złoto cebulę, dodać marchew i ziemniaki, potem cukinię, następnie kapustę i posiekany czosnek oraz fasolkę szparagową z puszki lub świeżą. Gotować 15 minut.

Wlać 4 szklanki bulionu, posiekane pomidory i zalewę, posolić, dodać bazylię, rozmaryn i liść laurowy. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około półtorej godziny. Konserwową białą fasolkę przepłukać, odcedzić i dodać do zupy. Pogotować jeszcze pół godziny. Zupa powinna zgęstnieć. Każdą porcję posypać odrobiną startego parmezanu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: