Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Minestrone

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Marchew i łodygi selera pokroić w nieduże kawałki, ziemniaki w plasterki, cebule posiekać, cukinię pokroić w dużą kostkę, kapustę poszatkować. W dużym garnku podgrzać oliwę z masłem, podsmażyć w niej na złoto cebulę, dodać marchew i ziemniaki, potem cukinię, następnie kapustę i posiekany czosnek oraz fasolkę szparagową z puszki lub świeżą. Gotować 15 minut.

Wlać 4 szklanki bulionu, posiekane pomidory i zalewę, posolić, dodać bazylię, rozmaryn i liść laurowy. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około półtorej godziny. Konserwową białą fasolkę przepłukać, odcedzić i dodać do zupy. Pogotować jeszcze pół godziny. Zupa powinna zgęstnieć. Każdą porcję posypać odrobiną startego parmezanu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: