Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Mięsna rolada

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Do zaprawienia sosu:
  • pół szklanki miodu pitnego

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do zaprawienia sosu:
  • pół szklanki miodu pitnego

Sposób przygotowania:

Rozkroić mięso wzdłuż na połówki (nie docinać do końca), rozbić tłuczkiem na możliwie równy płat. Posypać solą i pieprzem.Mieso mielone wyrobić z jajkiem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Płat mięsa nakryć plasterkami sera, na nich rozsmarować mielone mięso i zwinąć w równy wałek. Spiąć wykałaczkami lub zesznurować bawełnianą nicią.Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim roladę, po czym włożyć do brytfanny, podlać wodą i piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 90 minut.Mieso ułożyć na półmisku, wyjąć wykałaczki lub zdjąć nić, pokroić w plastry. Do sosu w brytfannie wlać miód pitny i odparować przynajmniej 1/3. Sos podać w sosjerce.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: