Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Mielone z rokpolem i sosem rokpolowym

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 60 dag mielonego mięsa indyczego
  • cebula
  • jajko
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 15 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon BrieValbon BrieValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • szklanka śmietany(18-proc.)
  • 3/4 szklanki winogron
  • łyżka posiekanego koperku
  • ćwierć szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 60 dag mielonego mięsa indyczego
  • cebula
  • jajko
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 15 dag sera RokpolSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon BrieValbon BrieValbon Camembert z zielonym pieprzemValbon Camembert z zielonym pieprzemŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • szklanka śmietany(18-proc.)
  • 3/4 szklanki winogron
  • łyżka posiekanego koperku
  • ćwierć szklanki oleju

Sposób przygotowania:

1.Mięso mielone wymieszać z posiekaną drobno cebulą, 2 łyżkami tartej bułki, jajkiem, solą i pieprzem. Można użyć  także dodanej z umiarem przyprawy do mielonego.
2.Pokroić w kostkę rokpol.
3.Formować  z mięsa  najpierw placuszki, na każdym układać kostkę sera, następnie formować płaski kotlet. Obsypać tartą  bułką .
4.Na 2 łyżkach oleju usmażyć kotlety po 5 - 6 minut z każdej strony. Zdjąć kotlety z patelni.
5.Na patelnię po smażeniu kotletów wlać śmietanę i pozostały ser, podgrzewać, aż powstanie jednorodny sos. Dodać do niego poprzekrawane na połówki winogrona i koperek, dusić jeszcze 4 - 5 minut, włożyć do sosu kotlety i już nie podgrzewając potrzymać je kilka minut na patelni pod przykryciem.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: