Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Obrana cebulę drobno posiekać. To samo z papryką, którą należy pozbawić gniazda nasiennego. Pieczarki umyć, osączyć i pozbawić nóżek, które należy posiekać i podsmażyć na oliwie. Posiekane nóżki zalać przecierem pomidorowym, doprawić do smaku solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Dusić 10 minut na wolnym ogniu. Zetrzeć parmezan na drobny proszek.

Mięso włożyć do miski, dodać posiekaną cebulę i paprykę, 3 łyżki startego sera, szczyptę soli oraz świeżo zmielonego pieprzu. Całość wyrobić rękami na gładka masę. Do kapeluszy pieczarek, w zagłębienia po nóżkach włożyć masę mięsną. Wlać do żaroodpornego naczynia sos pomidorowy i ułożyć w nim grzyby. Piec pół godziny w temperaturze 190 st. C. 10 minut przed zakończeniem posypać resztą parmezanu. Wyjąć z piekarnika gdy ser się rozpuści.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: