Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Mielone nadziewane pieczarkami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 30 dag mielonego mięsa z indyka,
  • majeranek,
  • pół łyżeczki słodkiej papryki,
  • sól, pieprz,
  • jajko,
  • pół szklanki tartej bułki,
  • 8 pieczarek(średnich),
  • 8 plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 3/4  szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag mielonego mięsa z indyka,
  • majeranek,
  • pół łyżeczki słodkiej papryki,
  • sól, pieprz,
  • jajko,
  • pół szklanki tartej bułki,
  • 8 pieczarek(średnich),
  • 8 plasterków żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 3/4  szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Wymieszać  mięso ze słodką papryką, majerankiem, solą i pieprzem oraz jajkiem, dodać trochę  tartej bułki i 2 - 3 łyżki wody, dobrze wyrobić  masę. Formować z mięsa placuszki, na środku każdego układać pół  pieczarki i sklejać  starannie. Obtoczone w tartej bułce okrągłe kotlety smażyć w dość głębokim tłuszczu z każdej strony na rumiano. Odsączać na złożonym papierowym kuchennym ręczniku. Ułożyć usmażone kotlety na blaszce, każdy przykryć kawałkiem żółtego sera i zapiec  w piekarniku nagrzanym do 170 st. C do momentu,  kiedy ser się stopi.

Najnowsze komentarze