Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 6 kotletów mielonych
  • kilkanaście listków bazylii

Na sos:
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • puszka pomidorów bez skórek, w soku pomidorowym
  • doniczka bazylii
  • 2 kulki sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • spora szczypta oregano
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 kotletów mielonych
  • kilkanaście listków bazylii

Na sos:
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • puszka pomidorów bez skórek, w soku pomidorowym
  • doniczka bazylii
  • 2 kulki sera MozzarellaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • spora szczypta oregano
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

1.Posiekaną cebule i czosnek zeszklić   w garnku na oliwie, pomidory rozdrobnić  przy pomocy widelca, dodać do cebuli z czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować sos 30 minut.
2.Mozzarellę odsączona zalewy pokroić w plasterki.
3.Na żaroodpornym półmisku ułożyć kotlety, zalać przygotowanym sosem, poukładać plasterki sera.
4.W piekarniku nagrzanym do 180°C zapiekać 25 minut. Po upieczeniu przybrać  listkami bazylii.

Najnowsze komentarze