Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Mielone kotlety nadziewane fetą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowo – wołowego,
  • 1 czerstwa kajzerka ,
  • 2 jaja,
  • ząbek czosnku,
  • pół łyżeczki majeranku,
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki lub koperku,
  • 1 cebula,
  • odrobina słodkiej papryki w proszku,
  • 1,5 opakowania fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego! (15 dag).


Do panierowania:

  • 2 łyżki mąki,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 2 jaja.


Do smażenia - 4 - 6 łyżek oleju lub oliwy.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowo – wołowego,
  • 1 czerstwa kajzerka ,
  • 2 jaja,
  • ząbek czosnku,
  • pół łyżeczki majeranku,
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki lub koperku,
  • 1 cebula,
  • odrobina słodkiej papryki w proszku,
  • 1,5 opakowania fetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego! (15 dag).


Do panierowania:

  • 2 łyżki mąki,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 2 jaja.


Do smażenia - 4 - 6 łyżek oleju lub oliwy.

Sposób przygotowania:

Kajzerkę namoczyć, odcisnąć, rozdrobnić i dodać do mielonego mięsa wraz z 2 jajkami, majerankiem, papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz jak najdrobniej posiekaną cebulą. Dobrze wyrobić masę. Ser pokroić na 8 plastrów. Formować cienkie okrągłe placuszki z mięsa, pomiędzy dwa placuszki wkładać plaster fety, zlepiać dokładnie brzegi. Obtaczać najpierw w mące, potem w rozbitych jajkach i wreszcie w tartej bułce. Smażyć na niezbyt ostrym ogniu po 5 minut z każdej strony .

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta
Jeszcze do niedawna pasterze greccy wytwarzali Fetę według starej metody otrzymywania skrzepu: ubijano świeże mleko gałązką z drzewa figowego, którego sok spełniał role podpuszczki. Dzisiaj ...

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: