Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

15 dag mąki kukurydzianej,
15 dag maki pszennej,
3/4 szklanki wody,
25 dag sera RadamerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
oliwa

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

15 dag mąki kukurydzianej,
15 dag maki pszennej,
3/4 szklanki wody,
25 dag sera RadamerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!,
oliwa

Sposób przygotowania:

Zmieszać obie mąki, zalać ciepłą wodą i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić. Zrobić z ciasta wałek i podzielić go na 6 – 8 kawałków. Rozwałkować na placki o średnicy 12 – 15 cm. Na placek nałożyć starty radamer i przykryć drugim plackiem. Brzegi pozlepiać palcami.

Na patelnię wlać sporo oliwy i smażyć placki niemal zanurzone. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać gorące.

Najnowsze komentarze