Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Zagotować bulion, dodać   łyżkę masła i wsypać kaszę  (uprzednio przepłukaną), gotować 10 minut. Dodać resztę masła, wymieszać i wstawić pod przykryciem na 25 minut do nagrzanego do 190 st. C piekarnika.
2.Po wystudzeniu zmielić kaszę z twarogiem. Masę doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać jajka i dobrze wymieszać.
3.Formować w dłoniach nieduże kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na złoto w oleju.

Najnowsze komentarze