Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Maliny przebrać, oczyścić, włożyć do miski, ostrożnie wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru i grappą. 
2.Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru pudru na kremową masę. Mieszając, po łyżce dodawać serek. 
3.Białka ubić na sztywną pianę. Ubić także śmietanę. Bitą śmietanę i pianę z białek dodać kolejno do masy serowej, bardzo ostrożnie wymieszać. 
4.Pokruszyć biszkopty. 
5.Do pucharków wkładać na przemian warstwy kremu, malin, pokruszonych biszkoptów. Schłodzić, ozdobić listkami mięty.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: