Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • kostka FetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • papryczka chili
  • 3 ogórki konserwowe
  • ząbek czosnku
  • 10 oliwek czarnych
  • 10 oliwek zielonych
  • gałązka świeżego tymianku
  • gałązka rozmarynu
  • po 4 listki bazylii i szałwi
  • 3/4 szklanki oleju z pestek winogron

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • kostka FetySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!
  • papryczka chili
  • 3 ogórki konserwowe
  • ząbek czosnku
  • 10 oliwek czarnych
  • 10 oliwek zielonych
  • gałązka świeżego tymianku
  • gałązka rozmarynu
  • po 4 listki bazylii i szałwi
  • 3/4 szklanki oleju z pestek winogron

Sposób przygotowania:

1.Fetę pokroić w centymetrową kostkę, ogórki w centymetrowej grubości półplasterki, czosnek posiekać, chili pokroić w drobniutkie paseczki.
2.W szerokim słoiku układać każdy ze składników (łącznie z nieco rozdrobnionymi ziołami) warstwami, kolejno, po ułożeniu  zalać olejem. Odstawić w zakręconym słoiku na kilka dni do lodówki.Równie doskonałe są nie tylko składniki marynaty, ale także olej, który świetnia smakuje jako dodatek do sałat.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: