Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN


Do posmarowania foremek:
  • 2 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do posmarowania foremek:
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Umytą marchew obrać i pokroić na małe kawałki. Posiekać cebulę a imbir zetrzeć na tarce.Przygotowane składniki poddusić na oliwie. Po kilku minutach wlać bulion. Gotować, aż marchew zmięknie. Ostudzić.Marchew, cebulę i imbir zmiksować z jajkami i serem na gęstą masę. Dodać posiekaną zielona pietruszkę, startą skórkę z cytryny i doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.Przełożyć masę do foremek sufletowych posmarowanych oliwą. Foremki wstawić do większego naczynia z wodą, by sięgała powyżej ich połowy.Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C, aż suflety wyrosną i upieką się. Ostrożnie wyjmować, aby poruszone suflety nie opadły.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: