Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

  • 50 dag miękkiego półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • jajko i żółtko
  • łyżka stopionego masła
  • 3 łyżki mąki
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka do kawy startej skórki cytrynowej

Do smażenia:
  • 1/3 szklanki oleju

Do posypywania:
  • 2 łyżki cukru pudru

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 50 dag miękkiego półtłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyŻyczymy smacznego!
  • jajko i żółtko
  • łyżka stopionego masła
  • 3 łyżki mąki
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka do kawy startej skórki cytrynowej

Do smażenia:
  • 1/3 szklanki oleju

Do posypywania:
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

1.Zmiksować twaróg z jajkiem, żółtkiem, stopionym masłem, cukrem waniliowym, startą skórką i mąką.
2.Na patelni rozgrzać olej, łyżką kłaść niewielkie okrągłe  porcje ciasta i smażyć na rumiano z obu stron.

Najnowsze komentarze