Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 40 dag makaronu krajanki
  • 2 szklanki zmielonego pieczonego lub ugotowanego mięsa
  • 1/2 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag makaronu krajanki
  • 2 szklanki zmielonego pieczonego lub ugotowanego mięsa
  • 1/2 szklanki startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekać ,podsmażyć na maśle, dodać  mielone mięso. Podsmażyć.
2.Ugotować makaron i odcedzić.
3.Jajka roztrzepać ze śmietaną, dodać podsmażone z cebulą mięso, doprawić, wymieszać.
4.Żaroodporne naczynie posmarować  masłem, układać warstwami makaron i mięso. Posypać wierzch parmezanem.
5.Nagrzać piekarnik do 200°C i zapiekać  potrawę 30 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze