Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 2 średnie cukinie
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka siekanego świeżego tymianku
  • 5 łyżek oleju
  • 40 dag makaronu krajanki
  • łyżka masła
  • 20 dag sera włoszczowskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! pokrojonego w plasterki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 średnie cukinie
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka siekanego świeżego tymianku
  • 5 łyżek oleju
  • 40 dag makaronu krajanki
  • łyżka masła
  • 20 dag sera włoszczowskiegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! pokrojonego w plasterki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1.Ugotować w osolonej wodzie makaron, odcedzić.
2.Młodych cukinii nie obierać, starsze obrać, pokroić na  plasterki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
3.Rozgrzać na patelni  3 łyżki oleju i   podsmażać na nim 5 minut cebulę, czosnek i cukinię. Lekko posypać solą i pieprzem.
4.W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę makaronu, na nim plasterki sera, na nich podsmażona cukinię, wlać cały sos jaki powstał przy smażeniu i skropić resztą oleju.
5.Nagrzać piekarnik do 170 - 180 °C i zapiekać potrawę 20 minut.

Najnowsze komentarze