Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron fettucine w wodzie   z kostka bulionu warzywnego. Odcedzić kiedy są jeszcze dość twarde. Ricottę zmiksować z jajkami i odrobiną soli oraz pieprzu, dodać kilka poszarpanych listków bazylii. W wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę makaronu, na nim warstwę ricotty, resztę  listków bazylii, posypać połową mozzarelli i parmezanu, przykryć drugą warstwą  makaronu. Znów ułożyć warstwę ricotty, mozzarelli i parmezanu, który powinien stanowić ostatnią warstwę.Zapiekać w temperaturze 180 st C około 20-30 minut.

Najnowsze komentarze