Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • bardzo pikantne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 15 dag fasolki mamut
  • 40 dag makaronu taglierini
  • czerwona papryczka chili
  • pół pęczka szczypiorku
  • 50 dag pomidorów
  • ząbek czosnku
  • łyżka posiekanego świeżego majeranku
  • łyżka octu winnego
  • 10 łyżek oliwy
  • 30 dag szynki
  • ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 15 dag fasolki mamut
  • 40 dag makaronu taglierini
  • czerwona papryczka chili
  • pół pęczka szczypiorku
  • 50 dag pomidorów
  • ząbek czosnku
  • łyżka posiekanego świeżego majeranku
  • łyżka octu winnego
  • 10 łyżek oliwy
  • 30 dag szynki
  • ParmezanSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!
  • sól

Sposób przygotowania:

1.Fasolkę ugotować, przelać zimną wodą, osączyć. 
2.Chili i szczypiorek drobno posiekać. 
3.Pomidory pokroić najpierw w plasterki, potem w paski.
4.Wszystkie warzywa wymieszać w dużej misce, posolić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, wlać ocet i oliwę. Odstawić na 15 min. 
5.Makaron ugotować al dente. Wymieszać z warzywami. Dodać szynkę pokrojoną w grube paski. Posypać startym parmezanem. Od razu podawać.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: