Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • pół paczki makaronu kokardki
  • 3 łyżki oleju
  • 3/4 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • mała cebula
  • 4 jaja
  • szklanka słodkiej śmietanki 12-proc
  • pół szklanki parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • 2 duże mięsiste pomidory

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • pół paczki makaronu kokardki
  • 3 łyżki oleju
  • 3/4 szklanki pokrojonego w kostkę wędzonego boczku
  • mała cebula
  • 4 jaja
  • szklanka słodkiej śmietanki 12-proc
  • pół szklanki parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołamiPatros z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • sól
  • pieprz
  • 2 duże mięsiste pomidory

Sposób przygotowania:

1.Ugotować makaron, odcedzić. Pomidory pokroić w drobną kostkę
2.Wymieszać widelcem śmietankę, jajka i parmezan.
3.Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę, dodać pokrojony boczek i smażyć ok. 2 - 3 minut.
4.Do boczku na patelni dodać makaron oraz wlać śmietankę z jajkami i serem. Mieszając smażyć potrawę około 3 minut.
5.Podając posypać makaron kostkami pomidorów.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: