Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Makaron z sosem podgrzybkowo-parmezanowym

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 3/4   paczki makaronu rurki lub innego ulubionego

Na sos:
  • ok. pół kilograma świeżych podgrzybków,
  • cebula,
  • 2 łyżki  masła,
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • sól, świeżo mielony biały pieprz,
  • szklanka śmietanki kremówki,
  • szklanka startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3/4   paczki makaronu rurki lub innego ulubionego

Na sos:
  • ok. pół kilograma świeżych podgrzybków,
  • cebula,
  • 2 łyżki  masła,
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
  • sól, świeżo mielony biały pieprz,
  • szklanka śmietanki kremówki,
  • szklanka startego parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiŻyczymy smacznego!,
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić  w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną drobno cebulę, dodać grzyby i podsmażyć, po czym wlać  pół szklanki wody i dusić grzyby  z cebulą  mniej więcej 20 minut. Doprawić solą, białym pieprzem i  siekaną zieloną pietruszką. Przygotować  sos: w garnuszku rozgrzać masło, dodać śmietanę i ser, podgrzewać mieszając, aż zgęstnieje. Wtedy dodać grzyby i wymieszać. Ugotować makaron al dente, odcedzić i wymieszać z grzybowo-serowym sosem.

Najnowsze komentarze