Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Makaron ugotować, fetę pokroić w drobną kosteczkę lub pokruszyć widelcem. Wymieszać makaron z serem oraz większą częścią masła. Na pozostałym maśle udusić pokrojoną w talarki cebulę. W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę makaronu, na nim warstwę cebuli i znów makaron. Jaja wymieszać z mlekiem, solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cynamonem. Zalać makaron, wierzch posypać tartym parmezanem. Zapiekać godzinę w piekarniku o temperaturze 170 stopni C.

Najnowsze komentarze